Atopik Egzama Tedavisi Nasıl Olmalıdır ?
Atopik egzama ya da diğer adıyla, her yeni doğan 10 bebekten 2 sinde karşımıza çıkar. Özellikle de gelişmiş ülkelerde görülme sıklığı daha yüksektir. Genetik yatkınlığı olan bireylerde çevresel faktörlerin etkisiyle bu yiyecekler olabilir, solunum yoluyla gelen alerjenler olabilir, çevredeki giysi tarzında yünlü giysiler olabilir, veyahut da ortamda bulunan ev tozu akarı gibi polenler gibi solunum yoluyla gelen birtakım alerjenlerin etkisiyle ortaya çıkar.
Yani Atopik Egzama aslında birçok faktörün etkisi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bebeklerde daha çok 3 aylıktan itibaren başlar. Çocuklarda 3 yaşında bir zirve yapar. 15 yaşından sonra da yetişkinlerde karşımıza çıkabilmektedir. Yiyecekler özellikle bebeklerde %40 oranında alerjik egzemaya neden olmaktadır. Ama bu oran yetişkinlerde daha düşüktür. Bu oran da yaklaşık %1 gibi bir orandır.
Tam olarak Atopik egzamayı gidermenin bir yolu yok. Genel olarak Atopik Egzaması olan kişilerde, bizim hastaya önerimiz , eğer hasta küçükse annesine veya babasına önerimiz, Atopik Egzamayı arttıran faktörlerden uzak tutmak ve vücudun kurumasını engelleyerek vücudu nemlendirmektir. Yine aynı zamanda sadece pamuklu giysilerin giydirilmesi ve hastayı yıkarken uygun bir nemlendiricini kullandırılması Atopik Egzamanın etkisini azaltmaktadır. Giysilerini yine bebek deterjanları ile yıkamak da bu egzamanın arttmasına engel olmaktadır. Bununla birlikte bir doktor kontrolünde ilaç tedavisi de uygulanıp, hasta kontrol altında tutulabilir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.