Fiziksel ve Sanal Sunucu Nedir
Fiziksel sunucu, fiziksel olarak görebileceğiniz ve dokunabileceğiniz bir bilgisayardır. Bu, bir bilgisayar sisteminde çalışan ancak fiziksel olarak mevcut olmayan bir sanal sunucudan farklıdır. Fiziksel sunucular, üretim ve finans gibi veri doğruluğu ve güvenilirliğinin önemli olduğu uygulamalar için kullanılır.
Sanal Sunucu
Sanal sunucu, her biri kendi işletim sistemi ve uygulamalarına sahip birden çok sanal sunucuya bölünmüş fiziksel bir sunucudur. Tek bir fiziksel sunucunun birden çok ayrı sanal sunucuyu barındırmasına izin veren sanallaştırma yazılımı kullanılarak oluşturulurlar. Bu, donanım kullanımlarını optimize etmesi veya yeni yazılımları test etmesi gereken işletmeler için faydalı olabilir.
Sanal sunucular, işletmelerin donanımlarını birden çok ayrı sunucuya bölerek daha fazla kullanım elde etmelerini sağlar. Bu, yükü birden çok sunucu arasında dağıtmalarına izin verdiği için, yoğun saatlerde çok fazla trafiğe sahip olan işletmeler için özellikle yararlıdır. Ayrıca işletmelerin yeni yazılımları canlı sunucularına dağıtmadan önce test etmelerine olanak tanır.
Sanal sunucular, fiziksel bir sunucuya veya bulut ortamına kurulabilen sanallaştırma yazılımı kullanılarak oluşturulur.
Ekran Kartlı Sunucu
Ekran Kartlı Sunucu ile alakalı, sürekli küçülen veri merkezi ayak izleri çağında, birçok kuruluş yerden ve güçten tasarruf etmek için fiziksel sunuculara yöneliyor. Fiziksel sunucuları kullanmanın iki avantajına bir göz atın:
- Maliyet tasarrufu: Fiziksel sunucuların maliyeti, kısmen donanım gereksinimlerinin (güçlü bir grafik kartı veya birden çok CPU gibi) olmaması ve devam eden yazılım lisanslama maliyetlerinin olmaması nedeniyle, genellikle sanal sunuculardan daha düşüktür.
- Çevresel uyumluluk: Fiziksel sunucular genellikle çok az soğutma gerektirir veya hiç soğutma gerektirmez, bu da onları katı çevresel düzenlemelere sahip yerler için ideal hale getirir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.