Fixmekan.com adresinde iyi vakitler dileriz. 19 Mart 2024

Beslenme Konusunda Yapılan Yaygınlaşmış 4 Yanlış

Beslenme Konusunda Yapılan Yaygınlaşmış 4 Yanlış

Ana beslenme konusunda yapılan yaygınlaşmış birçok yanlış var. Biz de bu konumuzda bu yanlışlardan bahsedeceğiz. Bu bahsedeceğimiz yanlışlar buz dağının sadece görünen kısmından ibaret. İşte beslenme konusunda yapılan yaygınlaşmış 11 yanlış;

1-) Yumuruta sağlıksız mı?

Yumurtanın insan vücudunda kan kolesterolünü yükselterek, kalp hastalığı riskini arttırdığı biliniyordu. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar yumurtanın kolesterolü yükseltmediğini ortaya koydu. Aslında yumurtanın kolesterolü yükseltmesi ile alakasının olmadığı ve kalp hastalığı riskerindeki artışa da yol açmadığı belirtilmektedir. Hatta yumurtanın kahvaltıda tüketildiği takdirde kilo vermeye de yardımcı olduğu belirtilmiştir.

2-) Doymuş yağlar ne kadar riskli ?

diyet

Doymuş yağların da kalp hastalığı riskini arttırdığı geleneksel bilgiler arasındaydı. Ama bu yağların kalp riskini arttırdığı ile ilgili bir ilişkisinin bulunmadığı, kanıtlanmamış bir teori olarak karşımıza çıktığı belirtilmektedir. Et, Hindistan cevizi yağı, peynir ve tereyağı gibi besinlerin güvenle tüketilebileceği ve bu ürünlerin korkmadan tüketilebileceği belirtilmektedir.

3-) Proteinlerin vücuda yararı ne kadardır ?

protein-tuketimi

Yüksek protein içeren diyetlerin böbrek hastalığına neden olduğu söylenmektedir. Evet proteinin kısa vadede kalsiyum atılımını arttırdığı doğrudur. Ama uzun vadede protein tam tersi bir etki göstermektedir. Uzun vadede proteinin kemik sağlığını güçlendirici etkisi vardır ve bununla birlikte kemik kırıklarını ad azaltıcı etkisi vardır.

4-) Gün  içinde bir çok öğün ile beslenmelimiyiz ?

az-ogunle-beslenme

Evet efsaneleşmiş tavsiyelerden bir tanesi de gün içinde 3 ten çok öğün ile beslenilmesi gerekliliğidir. Bu tez aslında uzun zaman önce çürütülse de hâlâ yaygınlığını korumaktadır. Aslında çok öğünün yerine yeterince dengeli bir şekilde beslenme insan vücuduna gereken enerjiyi sağlamaktadır. Çok öğün yemek yemeyle, vücudun enerjisi için gereken besinleri iki üç öğünde alma arasında hiç bir fark yoktur. Yani demem o ki çok öğün yerine yeteri kadar dengeli beslenilirse  çok öğün yemeye gerek kalmaz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz