Fixmekan.com adresinde iyi vakitler dileriz. 19 Mart 2024

2015 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri

2015 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri

Savaş karşıtı mesajlarının hâkim olduğu 2015 İlkbahar / Yaz podyumu, çok yönlü ve çok renkli moda öneriyle hatırlanacak. 70’lerin belirgin biçimde kendini hissettirdiği sezonda özellikle lazer kesimle elde edilmiş beyaz dantel motifler, rengarenk suluboya baskılar, süet kumaşlar, 3D dokular, hafif gramajlı şeffaf kumaşlarla yapılan transparan oyunlar ve geleneksel el sanatlarını hatırlatan yoğun işlemeler öne çıkıyor.

 

 

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Trendleri

Suluboya efekti ve grafiksel geometrik şekillerde olabildiğince canlı renklerin tercih edildiği sezonda, dama ve çizgiler de göze çarpıyor. Midi ve mini boy tek parça elbiseler, farklı yaka önerilerine sahip gömlekler, sezon siluetinin belirleyici unsurlarından olan etekler ve pantolonların ağırlıkta olduğu sezonda pantolon eteklerin ve denim elbiselerin geri dönüşüne de tanıklık ediyoruz.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Trendleri-1

Birkaç sezondur devam eden crop-top üstler yenilenerek yoluna devam ederken, artık nerdeyse her tasarımcının kullandığı cut-out’lar, pile detayları, fırfırlar, saçak ve püsküller bu sezon da kendini gösteriyor. Bunlara ek olarak başta göğüs ve sırt dekoltesinde olmak üzere detaylarda kullanılan şerit bağcıklar sezonun yeni moda önerileri arasında yer alıyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Trendleri-2

Asimetrik formlar, yuvarlak omuzlar, Japon kimono tarzı giysiler, over-size üstler ise sezonun bir alt trendi olarak koleksiyonlara giriyor. Bu sezon parlak yüzeylerin zayıfladığı görülüyor fakat kimi kokteyl elbiselerinde taş, payet, tüy ve pleksiglas detaylar ile ağır bezemeler göze çarpıyor.

2015’in Renkleri

2015 İlkbahar / Yaz sezonunda yatıştırıcı ve sakin tonlar diğer tonları ile büyüleyici bir birliktelik yaratıyor. Aquamarin tonlarının öne çıktığı sezonda Skuba mavisi ve Lucite yeşili yükseliyor. Klasik mavi ve romantik bahar tonlarıyla oluşan renk skalası, pastel tonlarda çilekli dondurma pembesi, kavrulmuş badem rengi, muhallebi veya kavun sarısı ile yumuşuyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Renkleri

Pantone’nin yılın rengi olarak duyurduğu Marsala ile koyulaşan tonlar, mandalina turuncusu ve tutkulu bir kırmızı ile canlanırken, buz grisi ile nötr bir hava yakalanıyor. Siyah ve beyaz ise daha çok monokrom görüntülerde ve karşımıza çıkıyor. Militarist ve safari look’lannın değişmez rengi ise yine haki ve toprak tonları oluyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Renkleri-2

 

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Renkleri-1 2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Renkleri-3

Desenler

Grafiksel geometrik şekiller, soyut ve sanatsal desenler, suluboya baskılar ve pop kültürünü yansıtan grafiklerin yükselişe geçtiği sezonda yıldız ve puanlı desenler, olağan dışı hayvan baskıları, etnik desenler, egzotik görüntüler de göze çarpıyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Desenleri-1

 

Dokumalarda, mikro desenler, pötikareli kumaşlar ve daha çok siyah beyaz olmak üzere damalar öne çıkarken; lazer kesimle elde edilmiş dantel desenleri sezona damgasını vuracak gibi görünüyor. Bir süredir geri planda kalan çizgiler ise bu sezon kalınlı ve inceli olarak geri dönüyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Desenleri

 

LAZER KESİM

Daha çok beyaz olmak üzere lazer kesim dantel de- senler birçok koleksiyonda karşımıza çıkıyor. 2015 İlkbahar / Yaz sezonuna bohem ve romantik bir hava katan bu elbiselerdeki ortak yön, desenlerin tenle kurduğu ilişkinin belirgin olması.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Lazer-Kesim

 

3D

2015 İlkbahar/Yaz modasının 3D modelleri ise daha canlı daha ferah kombinlerden oluşmaktadır.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-3d

 

Çizgi Modelleri

2015’in çizgi modellerinde genel olarak çift renk yani lacivert ve beyaz kullanılmıştır.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Cizgiler

 

FLORAL DESENLER

Geçen sezon tavan yaptığı için bu sezon düşüşe geçmesi beklenen floral desenler bir süre daha tahtını koruyacak gibi görünüyor. Bu sezon özellikle mini elbiselerde işleme olarak, suluboya efektinde baskı olarak karşımıza çıkan floral desenler 3 boyutlu olarak da sıkça kullanılıyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Floral

 

ŞEFFAF OYUNLAR

Şifon ve tül gibi hafif gramajlı ve hassas kumaşlar ile her türlü şeffaf malzeme birçok tasarımcının koleksiyonunda yer alıyor. Kimi zaman nakışlar ve taşları taşıyıcı zemin olarak, kimi zaman kat kat kullanılarak etkileyici hacimler yaratan transparan kumaşlar, Chloe, Erdem, Ralph Lauren, Badgley Mischka, Missoni, Alberta Ferretti, Valentino, Zuhair Murad, Ellie Saab, ve John Galliano koleksiyonlarında enfes bir yoruma kavuşuyor.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Transparanlar

 

ZARİF 70’LER

Saçaklar, püsküller, denim, süet, geniş paçalar, gömlekler ve şapkalar ile 60’ların hippi etkisini sürdüren 70’lerin zarif bir biçimde dönüşüne tanıklık ediyoruz. Sonia Rykiel, Etro, Emilio Pucci, Gucci, Roberto Cavalli, Prada ve Max Mara koleksiyonlarında 70’lerin izlerini bulmak mümkün.

2015-ilkbahar-Yaz-Moda-Zarif-70-ler

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz